BBC Oude Rome Collectie

- 25%
BBC Oude Rome Collectie

BBC Oude Rome Collectie OUDE ROME BBC COLLECTIE MET MARY BEARD (6DVD) HET ROMEINSE RIJK? DE ROMEINEN ? POMPEÏ ? CALIGULA Deze collectie bevat de beste BBC-series waarin Mary Beard het oude Rome onderzoekt.

Van het Romeinse Rijk en de Romeinen tot Pompeï en Caligula! HET ROMEINSE RIJK ? Ultimate Rome, Empire Without a Limit  Het oude Rome domineert de geschiedenis vanEuropa meer dan welke andere periode uit de geschiedenis.

Hoe kon een onbelangrijke stad in Italië zo?n groot deel van de wereld zo lang domineren? Wat hield het Romeinse rijk bijeen en wat leidde tot de val? En welke lessen leert het Romeinse rijk ons? In deze 4-delige BBC-serie onderzoekt MaryBeard op haar eigen wijze het ontstaan, de opkomst en de ondergang van het Romeinse rijk.

Afl.1: Mythes en legendes over het ontstaan van RomeAfl.2: Het materiële Rome en de parallellen met onze wereld Afl.3: Identiteit en burgerschap in het Romeinse rijk Afl.4: Waarom en hoe stortte het Romeinse rijk ineen? DE ROMEINEN ? Meet the Romans  In deze 3-delige BBC-serie onderzoekt Mary Beard het gewone leven in het oude Rome.

In plaats van keizers, legers en bloedvergieten staan deze keer de echte Romeinen centraal.

Rome was de eerste stad in de wereld met 1 miljoen inwoners.

Hoe functioneerde de stad? Hoe was het gezinsleven? En wie waren de Romeinen eigenlijk? Afl.1: Alle wegen leiden naar Rome Afl.2: Het straatleven in Rome Afl.3: Het gezinsleven in Rome POMPEÏ ? Pompeii, Life before Death  Over Pompeï is al veel gezegd en geschreven en toch heeft de stad nogsteeds geheimen.

Een derde van stad blijkt nooit onderzocht.

Gebruikmakend van nieuwe technologie is een team van experts voor het eerst in staat om te zien wat er onder de grond ligt en zo de waarheid achter de mysterieuze stad Pompeï en haar inwoners te ontdekken.

CALIGULA - Caligula  Tweeduizend jaar geleden werd een van de meest beruchte figuren uit de geschiedenis geboren.

In deze boeiende documentaire onderzoekt Mary Beard het leven en ?werk? van Gaius Julius Augustus Germanicus; beter bekend als Caligula.

Door de eeuwen heen is Caligula synoniem geworden voor wreedheid, sexuele losbandigheid en het ongelimiteerde misbruik van keizerlijke macht.

Caligula was vier jaar keizer en stierf hij op 29-jarige leeftijd.

Wat weten we werkelijk van Caligula en is zijn reputatie terecht?  Nu met ?10,- korting.

Speelduur ca.

564 minuten ? Engels gesproken/Nederlands ondertiteld ? PAL 16x9 ? Regio 2 ? Stereo ? 3xDVD9 en 3xDVD5 ? Kijkwijzer AL

Details BBC Oude Rome Collectie

  • DVD
  • Dagaanbieding
  • Nederland
  • Rome
  • Korting: 25%
  • 39,95
  • €29,95