La Timpa International Camping Acireale

La Timpa International Camping Acireale

Kamperen aan de voet van de Etna Aan de oostkust van Sicilië, de Golf van Catania, ligt La Timpa International Camping Acireale.

Het hoger gelegen kampeerterrein ligt in een gebied dat gedomineerd wordt door citroenteelt en typisch mediterrane bloemen.

Bijzonder privéstrand La Timpa International Camping Acireale ligt op een heel bijzondere locatie: in een beschermd park (het park Timpa di Acireale) aan de voet van de imposante Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa.

Vanaf de camping kun je met een in de gestolde lava uitgehouwen lift naar een speciaal platform waar je kunt zonnen en genieten van de zee, die onder je ligt en naar het terras van het privéstrand dat voorzien is van gratis eersteklas ligstoelen en een warmwaterdouche.

Vriendelijkheid en gastvrijheid Voor de kinderen is er een speeltuin, maar ze kunnen ook lekker tafeltennissen of tafelvoetballen.

Daarnaast kun je op La Timpa International Camping Acireale beachvolleyen en bowlen.

In het restaurant of de pizzeria (gehele jaar geopend en met schitterend uitzicht op zee) kun je genieten van de Italiaanse keuken: hier draait alles om vriendelijkheid en gastvrijheid. Alles rondom de Etna Acireale is bekend om zijn jaarlijkse carnavalsfeesten.

In de omgeving van de camping is heel veel te zien.

Er worden dagelijks excursies met een terreinwagen naar de top van de 3323 meter hoge Etna georganiseerd.

Je kunt ook met een kabelbaan naar boven! In de lavagrotten op slechts enkele minuten van de camping vind je de typisch Siciliaanse folklore van het poppenspel.

De grote havenstad Catania ligt net ten zuiden van Acireale.

Daar komen ook de veerboten vanuit Napels of Reggio di Calabria (Zuid-Italië) aan.

Nog iets verder ligt de eeuwenoude stad Syracuse, van oorsprong Grieks, met overblijfselen van de vele culturen die het eiland overheerst hebben.

Via de snelweg langs de kust is het een mooie rit naar Messina op de noordpunt van Sicilië.

Details La Timpa International Camping Acireale

  • Kampeervakantie
  • Dagaanbieding
  • Overige
  • Vanaf 1 nacht
  • Kleur: Logies
  • Italië
  • Acireale
  • €206.00