Dit artikel is gearchiveerd, de getoonde inhoud is waarschijnlijk niet meer actueel

Artis September

Artis, Septembermaand Kortingsmaand

September is al sinds 1852 de traditionele kortingsmaand van Artis. Bezoekers krijgen 25% korting op hun toegangskaartje.

Dus kom in september voordelig naar Artis!

Al sinds 1852 biedt Artis iedereen in de maand september de mogelijkheid om extra voordelig naar Artis te komen. In eerste instantie mochten de mensen voor 60 cent naar Artis, in 1852 werd de prijs zelfs verlaagd naar 25 cent per bezoek. Daar komt het begrip kwartjesmaand vandaan; voor een kwartje naar Artis in de maand september. Het hoe en waarom van de maand september is de geschiedschrijvers nog steeds niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk komt dit omdat in die tijd de jaarlijkse kermis ook in september werd gehouden. De drie oprichters van Artis (Wijsmuller, Westerman, en Werlemann) waren grote liefhebbers van de kermis. Een bijkomende reden hing misschien samen met het feit dat de paden van Artis in die dagen net met grind waren bestrooid. Jaarlijks verdwenen deze kiezels in de drassige ondergrond. In september werd daarom nieuw grind opgebracht en dat konden de extra bezoekers dan mooi inlopen!

In september geldt daarom in Artis het speciale kortingstarief. Tickets met dit Artis Kortingstarief zijn alleen in september te gebruiken.

Our happy customers said...